Nazwa: Ekipa Grzebyka – ciastka z nadzieniem o smaku wiśniowym
Waga: masa netto 225g
Tak jak w przypadku wersji truskawkowej, tak tutaj mamy do czynienia z bardzo bogatym składem przekąski, która zdecydowanie kusi kalorycznością.
Składniki: nadzienie wiśniowe (37%): [cukier, wiśnia (23% syrop glukozowo– fruktozowy, woda, modyfikowana skrobia kukurydziana, stabilizator (glicerol), substancja żelująca (pektyna), regulatory kwasowości (kwas cytrynowy, chlorek wapnia, cytrynian potasu), substancje zagęszczające (celuloza mikrokrystaliczna, guma ksantanowa), koncentrat z aronii czarnego bzu, jabłka, aromat, substancja konserwująca (sorbinian potasu)], mąka pszenna typ 500, margaryna: [tłuszcz roślinny rzepakowy częściowo uwodorniony, oleje roślinne (rzepakowy i słonecznikowy w zmiennych proporcjach, palmowy), woda, sól (4%), emulgatory (mono– i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono– i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny słonecznikowe) aromat (karoteny), regulator kwasowości (kwas cytrynowy)], śmietana 18% (śmietanka, kultury bakterii fermentacji mlekowej), jaja, cukier, masa jajowa, cukier, substancja konserwująca: sorbinian potasu.
Może zawierać: nasiona sezamu
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna – 1622 kJ/ 387 kcal
- Tłuszcz – 17g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,6g)
- Węglowodany – 54g (w tym cukry – 30g)
- Błonnik – 1,3g
- Białko – 3,8 g
- Sól – 0,13 g
Producent: Piekarnia Bobowska Rogala Sp. z o.o.