Hochland ser żółty w plastrach Tylżycki

Ser hochland Tylżycki
Hochland ser żółty - tylżycki

Nazwa: Ser żółty w plastrach Tylżycki

Waga: masa netto 135g

Ser podpuszczkowy, dojrzewający

Jak widzę „ser podpuszczkowy” to od razu następuje to dziwne napięcie związane z niepewnością „co to za rodzaj”. Na szczęście tutaj Hochland stanął na wysokości zadania i zastosował podpuszczkę mikrobiologiczną. 

Ser tylżycki ponad to świetnie nadaje się do dań na ciepło – kanapek, zapiekanek itd. Ma dużą zawartość tłuszczu, czemu prawdopodobnie zawdzięcza tę właściwość, ma też sporą zawartość białka. 

Ogólnie, całkiem dobry ser, gdyby nie liczyć ceny (jest droższy od mniej znanych konkurentow) oraz małej ilosci sera w dużej ilości plastiku. 

Składniki: mleko pasteryzowane, kultury bakterii, sól, stabilizator: chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna, barwnik: karoteny

Wartość odżywcza produktu w 100g:

  • Wartość energetyczna – 1595 kJ/ 385 kcal
  • Tłuszcz – 33 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 24g)
  • Węglowodany – 0g (w tym cukry – 0g)
  • Białko – 22 g
  • Sól – 1,7 g
  • Wapń – 710 mg

 

Producent: Hochland Polska Sp. z o.o.

Udostępnij post:
Przeglądaj inne posty