Vegański ser w stylu włoskim – z dodatkiem bazylii i pomidora

wegański ser pomidor i bazylia
Vegański ser w stylu włoskim

Go Vege, Plastry roślinne pomidor – bazylia

Masa netto 125g

Jeśli kogoś nie przekonał vegański ser w tradycyjnym smaku goudy, to może da szansę wariantowi włoskiemu? Składem nie różni się prawie w ogóle, jednak ma domieszkę wspomnianego już w nazwie, pomidorami i bazylii, czyli dwóch intensywnych składników, które bardzo dużo zmieniły w smaku.

Składniki: woda, 23% olej kokosowy, skrobia modyfikowana, sól morska 0,17%, koncentrat soku pomidorowego w proszku 0,03%, bazylia suszona, barwnik: karoteny, witamina B12

Wartość odżywcza produktu w 100 g:

  • Wartość energetyczna – 1225 kJ/295 kcal
  • Tłuszcz – 23 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 21g)
  • Węglowodany – 22g (w tym cukry – 0g)
  • Błonnik – 0g
  • Białko – 0g
  • Sól – 2,3g
Udostępnij post:
Przeglądaj inne posty